INDIVIDUELE COACHING 

Effectieve en ervaringsgerichte coaching, voor iedereen van 14 jaar en ouder met of zonder ervaring met paarden.

     
 

THERAPIE

Equilinq’s therapie  is persoonlijke begeleiding binnen een afgebakend traject. Werken aan persoonkijke leerdoelen, leren omgaan met beperkingen, en focussen op mogelijkheden met ondersteuning van de paarden.

     
 

GROEPSTRAININGEN

Unieke weerbaarheids- en sociale vaardigheidstrainingen voor jongeren, waarbij de rots&watermethodiek gecombineerd wordt met paardencoaching

     
 

TEAMBUILDING

Groepscoaching met behulp van paarden en is effectief om op een actieve manier te ontdekken hoe de communicatie en samenwerking verloopt binnen een team.

     
 

SPORTMASSAGE 

sportmassage voor paarden en pony's. Verbetering van prestaties, preventieve verzorging, ondersteunend bij langdurige (pees) blessures.

     
 

WORKSHOPS, MINICURSUSSEN & MEER

Voor mensen met paarden die hun kennis en kunde willen vergroten

     
 

TEAMBUILDING

Werk samen aan een (nog) betere communicatie en verhoog jullie successen


‘make right things easy and wrong things difficult’


TEAMBUILDING in Bourgondisch Brabant/Limburg

Teambuilding met behulp van paarden en is effectief om op een actieve manier te ontdekken hoe de communicatie en samenwerking verloopt binnen een team. ook leiderschap, ontplooiingen van talent en ieders aandeel in de groep wordt effectief inzichtelijk gemaakt.

Een team is een groep van mensen die met elkaar bepaalde (gezamenlijke) doelen  nastreven: collega's op het werk, een vriendenclub of teamgenoten van een sportvereniging.

Er zullen diverse opdrachten worden gegeven waarbij het paard een rol kan spelen en waar je je als team een weg in moet weten te vinden.
Er wordt letterlijk en figuurlijk met beide benen op de grond gewerkt, dus er wordt niet op het paard gezeten of gereden. Kennis van paarden is absoluut niet noodzakelijk. Ook mensen met angst voor paarden kunnen meedoen aan deze activiteiten.

Thema’s die aanbod kunnen komen zijn o.a.:

  • Communicatie
  • Samenwerken
  • Inzicht (eigen rol/ functioneren binnen het team
  • Leiderschap

TEAMONTWIKKELING

Waar de teambuildingsactiviteiten gericht zijn op het sterker maken van het team, het verbeteren van de onderlinge sfeer en samenhang, daar gaat teamontwikkeling nog een stapje verder.

 

Het team leert op een ervaringsgerichte manier te ontdekken waar liggen de knelpunten, waar liggen de mogelijkheden en sterke krachten binnen dit team. Aan de hand van uitgevoerde opdrachten en  de reacties van de paarden, worden er vragen gesteld door de coaches.

Deze interventie zet aan tot uitwisseling van ervaringen en gedachten, het benoemen van elkaars handelen en er wordt een brug geslagen van de activiteit met de paarden naar de dagelijkse praktijk.

In een traject van een aantal bijeenkomsten wordt er samen met het team een aantal beoogde doelen opgesteld. IN een tijdspad variërend van een paar maanden tot een jaar, worden de teamsessies die bij de paarden plaats vinden en hetgeen dat zich daar ontvouwd teruggekoppeld naar de praktijk. Door een langere periode op deze manier te werken krijg je als individu en als team de tijd en ruimte om de geleerde inzichten te implementeren .

“Samen aan het werk, voor realiseren van jullie succes!”