INDIVIDUELE COACHING 

Effectieve en ervaringsgerichte coaching, voor iedereen van 14 jaar en ouder met of zonder ervaring met paarden.

     
 

THERAPIE

Equilinq’s therapie  is persoonlijke begeleiding binnen een afgebakend traject. Werken aan persoonkijke leerdoelen, leren omgaan met beperkingen, en focussen op mogelijkheden met ondersteuning van de paarden.

     
 

GROEPSTRAININGEN

Unieke weerbaarheids- en sociale vaardigheidstrainingen voor jongeren, waarbij de rots&watermethodiek gecombineerd wordt met paardencoaching

     
 

TEAMBUILDING

Groepscoaching met behulp van paarden en is effectief om op een actieve manier te ontdekken hoe de communicatie en samenwerking verloopt binnen een team.

     
 

SPORTMASSAGE 

sportmassage voor paarden en pony's. Verbetering van prestaties, preventieve verzorging, ondersteunend bij langdurige (pees) blessures.

     
 

WORKSHOPS, MINICURSUSSEN & MEER

Voor mensen met paarden die hun kennis en kunde willen vergroten

     

Therapie

"You are not what has happend to you. You are what YOU choose to become"

Soms is coaching of een training net niet voldoende om je verder te helpen naar waar je wilt zijn. Vaak komt dit doordat er emoties vanuit trauma's eerst een  'plek moeten krijgen'. Paarden helpen op een zachtaardige manier je emoties te (h)erkennen, te accepteren en los te laten. Paarden leven in het 'hier en nu' en zijn onbevooroordeeld. Je mag er zijn, zoals je bent, met al je lief en leed. Met dit gegeven maakt het dat paarden als zeer veilige en vertrouwde interactie partner kunnen worden beschouwd. Zij voelen emoties aan en zullen je er bewust van maken, zodat de energie die hierom heen hangt weer kan gaan stromen.

Voor kinderen met autisme spectrum stoornis (ASS) of ADHD is interactie met een paard vele malen veiliger. Zij begrijpen paardentaal beter dan mensentaal. Door de warmte van het paard te voelen, lijfelijk contact te maken komen en het paard te knuffelen wordt het hormoon oxytoxine aangemaakt. Uit onderzoek is gebleken dat het aanmaken van dit hormoon stress, vermoeidheid, eenzaamheid en twijfel laten verdwijnen als sneeuw voor de zon. Het vergroot je geluk, je wordt socialer en zelfverzekerder. Kinderen met ASS of ADHD worden in bijzijn  en interactie met paarden (of andere zoogdieren) rustiger en kunnen zich beter concentreren

Anders dus dan bij Equilinq's coaching en -trainingen,waar vooral zelfreflectie en bewust worden van gedragspatronen voorop staat,  wordt er bij de equitherapie juist meer aandacht besteed aan het maken van fysiek contact met het paard. Dit kan vanaf de grond naast het paard en ook door oefeningen te doen op het paard. De verbinding die tussen cliënt en paard wordt aangegaan, is de basis van Equilinq's equitherapie. Vanuit deze verbinding kun je leren omgaan met beperkingen en focussen op mogelijkheden met ondersteuning van de paarden.

Equitherapie:


  • Reguleren van negatieve emoties
  • verwerking van oud zeer en trauma's
  • fysiek contact maken met het paard
  • bevorderen aanmaak van oxytoxine
  • oefening naast én op het paard