INDIVIDUELE COACHING 

Effectieve en ervaringsgerichte coaching, voor iedereen van 14 jaar en ouder met of zonder ervaring met paarden.

     
 

THERAPIE

Equilinq’s therapie  is persoonlijke begeleiding binnen een afgebakend traject. Werken aan persoonkijke leerdoelen, leren omgaan met beperkingen, en focussen op mogelijkheden met ondersteuning van de paarden.

     
 

GROEPSTRAININGEN

Unieke weerbaarheids- en sociale vaardigheidstrainingen voor jongeren, waarbij de rots&watermethodiek gecombineerd wordt met paardencoaching

     
 

TEAMBUILDING

Groepscoaching met behulp van paarden en is effectief om op een actieve manier te ontdekken hoe de communicatie en samenwerking verloopt binnen een team.

     
 

SPORTMASSAGE 

sportmassage voor paarden en pony's. Verbetering van prestaties, preventieve verzorging, ondersteunend bij langdurige (pees) blessures.

     
 

WORKSHOPS, MINICURSUSSEN & MEER

Voor mensen met paarden die hun kennis en kunde willen vergroten

     
 

Workshops, minicursussen en meer

‘Mensen met paarden hebben de hemel op aarde’

Ben jij een ruiter die recreatief rijdt op een manege of heb je een verzorg paard?
Wil je onder persoonlijke begeleiding of in kleine groepjes nog meer kennis opdoen over je favoriete dier? 
De workshops en cursussen zijn vooral praktijkgericht en kunnen gegeven worden op verschillende locaties.

Workshop “paard&taal”

Paard&taal is een workshop van een dagdeel voor groepen vanaf 6 personen. De workshop is met name bedoeld voor de beginnende en onervaren ruiter. Leer hoe je het gedrag van een paard kunt begrijpen en hiernaar te handelen. Aan de hand casussen wordt gekeken wat de basiskennis is. Vanuit hier worden er diverse oefeningen ingezet om te leren en vooral te ervaren. Door de kleinschaligheid van deze workshop is er voldoende ruimte voor persoonlijke vragen en begeleiding.

Na afloop van de workshop heb je voldoende kennis en bagage mee om zelfverzekerd aan de slag te kunnen.

 


 

Workshop Ruiterzit & balans

  • Wil jij je paard helpen te verbeteren d.m.v. je zit?
  • Wil je verantwoording nemen voor je eigen balans?
  • Vraag jij je soms af waarom er ruiters zijn die zo makkelijk kunnen zitten?

Tijdens deze workshop wordt theorie behandeld vanuit verschillende stromingen o.a. Centered Riding, vechtsport en Alexander Techniek en ga jezelf aan de slag. Deze workshop wordt gegeven door Miranda van den Schuur- Paardenplezier
Je ervaart zelf hoe je jouw ruiterzit kunt verbeteren door o.a  balansoefeningen op de yogamat en ‘rijden’ op een mechanisch ‘paard’ met gebruik van een spiegel om te zien en te ervaren wat de verschillende spiergroepen doen voor je zit en je balans.
Zit en balans zijn zeer belangrijke instrumenten om te communiceren met je paard. Voorkom blessures aan je paard. Een paard is een meester in het compenseren van disbalans van zijn ruiter, met gevolg dat er overbelastingen kunnen ontstaan wat lijdt tot onregelmatig lopen, tegen de hand zijn, en staak-gedrag.

Word bewust van je eigen houding, weet waar wat te verbeteren is en ga voor optimaal rijplezier, voor jezelf en jouw lievelingsdier.