INDIVIDUELE COACHING 

Effectieve en ervaringsgerichte coaching, voor iedereen van 14 jaar en ouder met of zonder ervaring met paarden.

     
 

THERAPIE

Equilinq’s therapie  is persoonlijke begeleiding binnen een afgebakend traject. Werken aan persoonkijke leerdoelen, leren omgaan met beperkingen, en focussen op mogelijkheden met ondersteuning van de paarden.

     
 

GROEPSTRAININGEN

Unieke weerbaarheids- en sociale vaardigheidstrainingen voor jongeren, waarbij de rots&watermethodiek gecombineerd wordt met paardencoaching

     
 

TEAMBUILDING

Groepscoaching met behulp van paarden en is effectief om op een actieve manier te ontdekken hoe de communicatie en samenwerking verloopt binnen een team.

     
 

SPORTMASSAGE 

sportmassage voor paarden en pony's. Verbetering van prestaties, preventieve verzorging, ondersteunend bij langdurige (pees) blessures.

     
 

WORKSHOPS, MINICURSUSSEN & MEER

Voor mensen met paarden die hun kennis en kunde willen vergroten

     

STAGE

"Surround yourself with people who encourage you, inspire you and believe in your dreams"

 

Stage lopen bij Equilinq?


Dat kan! Wij streven naar een optimale leeromgeving voor studenten waar kennismaking met het werkveld equine assited coaching & therapy voorop staat. De student krijgt volop mogelijkheden om eigen ideeën te ontwikkelen en wordt uitgenodigd om zelf deel te nemen aan coachingsessies. Uitgaande van het principe 'ervaringsgericht leren' dat Equilinq nastreeft in haar coaching-, training- en therapieaanbod, is dit ook zeker van toepassing voor de student die stage loopt.
Derde- en vierdejaars studenten die een HBO-opleiding volgen (Social studies; SPH, MDV, CMV of gerelateerde opleiding) én affiniteit hebben met paarden, dieren en buitenleven worden uitgenodigd een korte motivatie te sturen.

Even voorstellen:

Dromerige sfeer, zachte pasteltinten en vrolijke mensen?
Dan blader je vast door een album met foto’s van Valerie. Ik zit momenteel in het derde jaar van mijn opleiding en beweeg me nu inmiddels alweer een half jaar voort als stagiaire bij Equilinq. Mijn studieloopbaan carrière als aankomend socio-therapeut en potentieel paardencoach heeft het afgelopen jaar een vlucht genomen:
Wat begon als een preferentie en hobby ‘voor erbij’ is inmiddels ‘serious business’ te noemen.
In het nieuwe jaar zal ik een reis afleggen ofwel mijn weg vervolgen met maar één missie:
Mijn hart voor de hulpverlening integreren met mijn immense passie die ik van kinds af aan al heb voor dieren. Bovendien acht ik het ook van substantieel belang om de mooiste dagen nóg mooier vastleggen op beeld ten einde een herinnering te vereeuwigen. En of dat lukt. Met deze stage verhef ik mijn geünificeerde componenten zoals mijn talenten, kwaliteiten en veerkrachtige levensdoelen  tot ware kunst. Mijn voornaamste taak betreft momenteel het onderzoeken vat de gevolgtrekking is en de psycho-sociale aspecten zijn ten aanzien van paardencoaching dat wordt onderbracht bij slachtoffers van seksueel misbruik. Met veel belangstelling, bevlogenheid en ambitie hoop ik eind 2017 mijn stage alsmede mijn studie met lof en voorspoed te effectueren.
De doelstelling die ik voor ogen heb is ten einde na het voltooien van mijn studie mezelf te professionaliseren als hippotherapeut aan de internationaal erkende en vooraanstaande, prominente post-HBO opleiding Hippotherapie aan de Hogeschool in Gent.