INDIVIDUELE COACHING 

Effectieve en ervaringsgerichte coaching, voor iedereen van 14 jaar en ouder met of zonder ervaring met paarden.

     
 

THERAPIE

Equilinq’s therapie  is persoonlijke begeleiding binnen een afgebakend traject. Werken aan persoonkijke leerdoelen, leren omgaan met beperkingen, en focussen op mogelijkheden met ondersteuning van de paarden.

     
 

GROEPSTRAININGEN

Unieke weerbaarheids- en sociale vaardigheidstrainingen voor jongeren, waarbij de rots&watermethodiek gecombineerd wordt met paardencoaching

     
 

TEAMBUILDING

Groepscoaching met behulp van paarden en is effectief om op een actieve manier te ontdekken hoe de communicatie en samenwerking verloopt binnen een team.

     
 

SPORTMASSAGE 

sportmassage voor paarden en pony's. Verbetering van prestaties, preventieve verzorging, ondersteunend bij langdurige (pees) blessures.

     
 

WORKSHOPS, MINICURSUSSEN & MEER

Voor mensen met paarden die hun kennis en kunde willen vergroten

     

 Ouders & kinderen 8-18 jaar

 ' Verbeter onderlinge communicatie en begrip binnen het gezin
   door "MET ELKAAR & SAMEN" aan de slag te gaan.

  

               

Gezinscoaching

Opvoeding is soms een taak die je als ouder(s) als lastig en ingewikkeld kunt ervaren.
Heb je problemen met communiceren met je kind? Heb je het gevoel dat hij/zij niet luistert en gewoon zijn/haar eigen gang gaat?
Vertoont je zoon/ dochter gedrag dat je niet begrijpt en weet hoe je daar mee om moet te gaan?
Dan is is gezinscoaching iets voor jullie! 
 
 
In een natuurlijke en rustige omgeving gaan jullie als gezin aan de slag met opdrachten en activiteiten met elkaar én de paarden. Broers en zussen mogen uiteraard ook meedoen. Sterker nog, ik raad het aan om alle gezinsleden te betrekken. Echter kan eerst een kennismakingsworskhop met waar alleen moeder dochter/ vader zoon of andere combinaties aan deelnemen een kleine stap zijn naar een meer harmonieus gezin met verbeterde communicatie en respect voor elkaar.
 
Equilinq’s coaching, therapie en training zorgt dat ‘het probleem’ snel inzichtelijk wordt en geeft handvaten voor kind én ouders mee.

 

Kinderen met Autisme spectrum stoornis

Ouders met kinderen met een diagnose in ASS (Autisme spectrum stoornis) kunnen  terecht voor ouder-kindcoaching. Individuele coaching of therapie en aansluiten bij groepstrainingen behoort ook tot de mogelijkheden. Kinderen met ASS hebben enorm baat bij contact met dieren en specifiek met paarden.
Uit verschillende wetenschappelijke onderzoeken is gebleken dat fysiek contact met dieren zoals; knuffelen, aaien, warmte ervaren,lichamelijke verbinding het stofje Oxytocine aanmaakt.
Dit zorgt voor o.a voor verminderen van stress, stabiliseren van heftige emoties en verbetering van sociale interacties en vertrouwen. Kinderen met een vorm autisme, adhd kunnen baat hebben bij deze vorm van therapie. Middels de link kom je op een filmpje dat onlangs is uitgezonden op tv