INDIVIDUELE COACHING 

Effectieve en ervaringsgerichte coaching, voor iedereen van 14 jaar en ouder met of zonder ervaring met paarden.

     
 

THERAPIE

Equilinq’s therapie  is persoonlijke begeleiding binnen een afgebakend traject. Werken aan persoonkijke leerdoelen, leren omgaan met beperkingen, en focussen op mogelijkheden met ondersteuning van de paarden.

     
 

GROEPSTRAININGEN

Unieke weerbaarheids- en sociale vaardigheidstrainingen voor jongeren, waarbij de rots&watermethodiek gecombineerd wordt met paardencoaching

     
 

TEAMBUILDING

Groepscoaching met behulp van paarden en is effectief om op een actieve manier te ontdekken hoe de communicatie en samenwerking verloopt binnen een team.

     
 

SPORTMASSAGE 

sportmassage voor paarden en pony's. Verbetering van prestaties, preventieve verzorging, ondersteunend bij langdurige (pees) blessures.

     
 

WORKSHOPS, MINICURSUSSEN & MEER

Voor mensen met paarden die hun kennis en kunde willen vergroten

     

 SCHOLEN

 Werk aan een harmonieuze klas en sociaal vaardige leerlingen

Equilinq biedt groepstrainingen  en anti-pestprogramma op maat

Ben of ken jij een leerkracht van middelbaar onderwijs en wil je meer harmonie in de klas bereiken? Denk dan eens aan een groepstraining met paarden. Paarden maken 'potentiële slachtoffers en daders' van pestgedrag inzichtelijk, de coach maakt het bespreekbaar
Uit eigen ervaring kan ik  toevoegen dat werken met complete klassen van het middelbaar onderwijs, heel snel inzicht geeft hoe de onderlinge verhoudingen zijn. Doordat de jongeren allen out of their comfort zone zijn, door opdrachten te doen met de paarden, maakt het 'gemakkelijk' om hun gedrag in én met de groep te bespreken.

Als mentor/docent van een klas vol pubers wil je graag dat er een harmonie in de groep heerst. Puber zijn volop in ontwikkeling, op zoek naar een rol in de groep, een eigen identiteit. Dit gebeurt meestal niet stilletjes en gestructureerd. Chaos, pesten, en respectloos gedrag zijn het gevolg. Door Equilinq’s groepstraining wordt (on) wenselijk gedrag snel zichtbaar. Door de positieve en directe aanpak, mede door eerlijke feedback van de paarden zelf, leren jongeren wat hun gedrag veroorzaakt en leren ze bewust te kiezen om dit gedrag te veranderen of te verbeteren.

 Dat de groepstrainingen met paarden positieve effecten hebben op de groepsdynamiek als mede persoonlijk inzicht en eigen bijdrage aan het groepsproces blijkt uit  recent Engels onderzoek ; http://www.qaeducation.co.uk/royal-parks-foundation-pioneers-anti-bullying-project-shire-horses-150-pupils-londons-hyde-park/

 

Speciaal voor meiden