INDIVIDUELE COACHING 

Effectieve en ervaringsgerichte coaching, voor iedereen van 14 jaar en ouder met of zonder ervaring met paarden.

     
 

THERAPIE

Equilinq’s therapie  is persoonlijke begeleiding binnen een afgebakend traject. Werken aan persoonkijke leerdoelen, leren omgaan met beperkingen, en focussen op mogelijkheden met ondersteuning van de paarden.

     
 

GROEPSTRAININGEN

Unieke weerbaarheids- en sociale vaardigheidstrainingen voor jongeren, waarbij de rots&watermethodiek gecombineerd wordt met paardencoaching

     
 

TEAMBUILDING

Groepscoaching met behulp van paarden en is effectief om op een actieve manier te ontdekken hoe de communicatie en samenwerking verloopt binnen een team.

     
 

SPORTMASSAGE 

sportmassage voor paarden en pony's. Verbetering van prestaties, preventieve verzorging, ondersteunend bij langdurige (pees) blessures.

     
 

WORKSHOPS, MINICURSUSSEN & MEER

Voor mensen met paarden die hun kennis en kunde willen vergroten

     
  

Equilinq levert maatwerk aan elk individueel kind!

 "Als je echt iets wilt, dan vind je een weg ....................en anders een excuus"

 

 

 Specialistisch in gedragsverbetering van jeugd en jongeren

Equilinq richt zich met name op kinderen en jongeren in de leeftijd van 8 t/m 18 jaar waarbij sprake is van (mogelijke en/of structurele) gedragsproblemen, of die behoefte aan extra ondersteuning op het gebied van communicatie, sociale vaardigheden, impulscontrole, zelfvertrouwen, stemmingsproblemen, etc. Equilinq biedt met de paarden één op één begeleiding, waardoor er goed ingespeeld kan worden op de individuele wensen en behoeften. Het creëren van een vertrouwensband met de paarden en de coach is een essentieel onderdeel van de coaching/training.

Kinderen met ADHD, ASS, specifieke gedragsproblematiek, extreem laag zelfbeeld, onvoldoende sociaal- en communicatief vaardig zijn bij ons aan het juiste adres. Bij Equilinq is een groot aantal specialismen vertegenwoordigd en wordt er nauw samengewerkt met verschillende deskundige therapeuten en psychologen.  Daarnaast bieden wij hulp aan kinderen én hun ouder,  die moeilijkheden ondervinden in het dagelijks leven doordat zij bijv. op een verschillende manier communiceren, andere verwachtingen hebben, moeite hebben met samenspelen, delen en 'gezag' of het lastig vinden om emoties en gevoelend onder woorden te brengen.

 

 

 

Paarden worden bij deze begeleiding ingezet als steun, vertrouwen, als motivatie, beloning, spiegel en om vaardigheden speels mee te oefenen.

Omdat er met paarden gewerkt wordt in deze begeleidingstrajecten, is het belangrijk vooraf duidelijk het gedrag van het kind in kaart te brengen. Kinderen die fysieke agressie vertonen, komen niet voor deze manier van begeleiding in aanmerking. Hen bieden wij graag een traject zonder de inzet van paarden op maat. Het welzijn en belang van de paarden prevaleert te allen tijde ten diepste in onze bedrijfsactiviteiten ten bate van het hulpverleningstraject.